Nyt tarkenee – Ramirentilta valtavat lämmitysjärjestelmät REDIin

REDI on yksi suurimmista tällä hetkellä käynnissä olevista rakennusprojekteista Suomessa. Valmistumisensa jälkeen se sulkee sisäänsä suuren ostoskeskuksen, korkeuksiin ulottuvia asuintaloja sekä 2 000 auton pysäköintitilat. Tarkoituksenmukainen ja muunneltava lämmitysjärjestelmä on avaintekijä muuttuvissa sääolosuhteissa, koska rakennuksien sisätöitä ei voi tehdä, ennen kuin lämmitys on kunnossa.  

Hyvin suunnitellulla ja toimivalla työmaalämmityksellä on suunnattoman iso vaikutus työolosuhteisiin sekä kunnolliseen rakennustyön laatuun. Lisäksi työn tehokkuus kasvaa merkittävästi, kun rakenteet kuivuvat aikataulussa ja rakennustyöt voivat edetä suunnitelmien mukaan.

13 megawattia lyö ennätykset rikki

Ensimmäinen REDIn tornitaloista, Majakka, kurkottaa 134 metrin korkeuteen. Siitä tulee Suomen suurin asuinrakennus. Ramirent rikkoo myös omia ennätyksiään, sillä jättiläismäinen vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, joka REDIin on rakennettu tänä syksynä ja talvena, on suurin Ramirentin koskaan Suomessa toimittama.

80 lämmitintä ja 2−2,5 kilometriä vesiputkea pitävät Majakan riittävän lämpimänä rakennuselementtien kuivumisen kannalta. REDI-kauppakeskuksen lämmitysjärjestelmän koko on vielä Majakkaakin vaikuttavampi: kauppakeskuksessa on 230 kiertovesilämmitintä, 12 lämmönvaihdinta teholtaan 800 kW kukin, 20 kilometriä putkea sekä 1,2 megawatin maakaasukattilalaitos, joka tuottaa lämmintä vettä lämmitysjärjestelmään ekologisesti. Lisäksi toimitamme lämmitysjärjestelmän REDIn pysäköintitiloihin. Kokonaisuudessaan näiden kolmen rakennuksen vesikiertoinen lämmityskapasiteetti on valtava – korkeimmillaan noin 13 megawattia.

Lämmitysjärjestelmien suuret mittasuhteet tekevät REDI-työmaasta erityisten, mutta erityisen kohteen siitä tekee myös se, että työ etenee todella tiukassa aikataulussa. Ramirentin on siis pystytettävä ja muokattava lämmitysjärjestelmiä ketterästi, jotta SRV:n rakentajat voivat työskennellä aikataulussa.

Ammattilaiset asentamaan

Lämmitys on oleellinen osa rakennustyömaiden sisäilman olosuhdehallintaa, mutta lämmitysjärjestelmiä ei voi asentaa tai muokata ilman taitavia työntekijöitä, joilla on kokemusta erityisesti lämmitysjärjestelmien asentamisesta. Laitteisto ja vesiputket ovat ensinnäkin todella painavia. Valtavia lämmitysjärjestelmiä täytyy myös muokata rakennustyömaan tarpeiden mukaan jopa päivittäin ja etenkin silloin, kun lämmitystä lisätään ja muokataan samanaikaisesti. Ramirent toimittaa rakennustyömaille myös nostokaluston, koska painavia putkia ei voi siirtää ilman tehokkaita laitteita.

Onnistunut toiminta vaatii yhteistyötä asiakkaan kanssa. Olemme aktiivisesti yhteydessä asiakkaaseemme ja helposti tavoitettavissa työmaalla. Lämmitysjärjestelmän muokkausten vasteaika on REDIssä todella lyhyt. Asiakas saa meiltä tämän kaiken: ei vain tarvittavia koneita ja laitteita, vaan myös suunnittelun, ammattitaitoiset työntekijät ja tarvittaessa palvelun ympäri vuorokauden.

Lämmitystä ympäri vuoden

Suomessa, jossa säätilat vaihtelevat ympäri vuoden, on työmaiden lämmitys ratkaisevan tärkeää. Ihanteellinen lämpötila työmailla on noin +20 astetta, ja Suomessa ulkolämpötila voi vaihdella yli 50 astetta eri vuodenaikoina. Haastavimpia vuodenaikoja ovat syksy, jolloin ilman suhteellinen kosteus on korkea, sekä talvi, jolloin voi olla todella kylmä.

Me Ramirentilla suosittelemme aloittamaan lämmityksen työmailla mahdollisimman aikaisin energiansäästösyistä. Se voi kuulostaa epäjohdonmukaiselta, mutta sitä se ei ole. Lämpö varastoituu rakenteisiin, jolloin energian tarve lämpimämmällä kaudella on pienempi kuin jos lämmitys aloitetaan vasta pakkaskeleillä. Tällöin rakenteiden kuivuminen nopeutuu, ja sisätyövaiheita, kuten maalausta ja lattioiden pinnoituksia, pystytään tekemään aikatauluissa. Rakennuksen rungon lämmitys vaikeutuu, kun runko on jo jäässä. Joskus lämmitystä tarvitaan myös kesäaikaan.

Lämpenetkö ajatukselle? Ole yhteydessä – me toimitamme lämmityksen kaiken kokoisiin rakennuksiin!

Mika Uhlgren
Account Manager Heating and Conditions

Mika Ollila
Project Manager REDI

 

Account Manager Heating and Conditions
Ramirent Finland, Finland