REDI kalasatama - Ramirent

Kuhinaa Kalasatamassa: REDI kohoaa tiiviissä yhteistyössä

Rakennusyhtiö SRV pystyttää Helsingin Kalasataman sydämeen kantakaupungin suurimman kauppakeskuksen ja kahdeksan tornitalon kokonaisuuden, REDIn. Työmaa ulottuu kolmen hehtaarin alueelle, kymmenien kerroksien korkeuteen ja syvälle maan alle. Sujuva yhteistyö kaikkien työmaan toimijoiden kesken varmistaa sen, että työ etenee ajallaan.

REDIin valmistuu tulevien vuosien aikana kahdeksan tornitaloa, kantakaupungin suurin kauppakeskus sekä 2 000 auton pysäköintilaitos. Mittakaavasta antaa osviittaa se, että työntekijöitä on työmaalla päivittäin lähes tuhat. REDI on yksi Suomen vilkkaimpia työmaita. Rakennustyöt on aloitettu huhtikuussa 2015 ja ensimmäisenä valmistuu kauppakeskus vuoden 2018 lopulla. Urakassa korostuu aloitteellinen ja tavoitteellinen yhteistyö, jossa kaikki työmaan osapuolet vetävät yhtä köyttä.

Kommunikaatiota ja kohtaamisia

Työmaalla on käytössä peräti tuhatkunta Ramirentin tuotenimikettä porakoneista isoimpiin nostimiin saakka. Nostimia REDI-työmaalla on käytössä ajoittain jopa 200. Lisäksi Ramirent toimittaa työmaalle väliaikaista lämmitystä, sääsuojausta ja rakennustelineitä.

Vaikka jokainen työmaalla toimija on sitoutunut hoitamaan sen oman palikkansa

kokonaisuudesta, vuorovaikutus on tämän mittaluokan hankkeessa todella tärkeää. Me rakennustyömaan toimijat tunnemme toisemme. Pidämme aktiivisesti yhteyttä asiakkaaseemme sekä olemme läsnä ja näppärästi tavoitettavissa työmaalla. Säännölliset palaverit niin SRV:n kuin muidenkin palveluntarjoajien kanssa pitävät huolen siitä, että kaikki tietävät, missä mennään. Asioiden on sujuttava mutkattomasti, sen vähempään emme tyydy.

Pitkäaikaisessa projektissa täytyy ennakoida työmaan tarpeita mahdollisimman kaukonäköisesti. Ennakointi on mahdollista, koska pidämme itsemme jatkuvasti ajan tasalla rakennustöiden etenemisestä ja työmaan tapahtumista. Samalla, kun päivän päällimmäiset ovat tiukasti hoidossa, pidämme silmällä myös tulevaisuutta. Kartoitamme jopa puoli vuotta etukäteen, mitä kalustoa työmaalla tarvitaan rakentamisen edetessä. Onkin meidän tehtävämme tunnistaa asiakkaan tarpeet ja tuoda joka tilanteeseen osuvimmat konevuokrauksen ratkaisut.

Turvallisesti kotiin

Ramirentin työ REDIssä liittyy vahvasti työturvallisuuteen. Kun työmaalla vilisee yhtä aikaa satoja eri yritysten työntekijöitä ja voimakkaita ammattilaiskoneita, turvallisuuden merkitys korostuu entisestään. Innovatiiviset ratkaisut ovat omiaan tehostamaan rakennustyömaiden arkea sekä parantamaan työturvallisuutta.

Kaikki Ramirentin REDI-työmaalle toimittamat koneet on varustettu RamiSmart-ratkaisulla, jolla estetään koneiden käyttö ilman vaadittavaa pätevyyttä. Järjestelmän avulla vain pätevät henkilöt saavat käynnistettyä nostimen kortin avulla, ja työmaalla saa käyttää vain sellaisia nostimia, joissa RamiSmart on käytössä.

On hienoa, että Ramirent saa olla mukana näin mielenkiintoisessa rakennusprojektissa, jossa rakennetaan uusia koteja Helsinkiin sekä upea elämyskeskus kaupunkilaisten ja kaupungissa vierailevien iloksi!

Project Manager REDI
Ramirent Finland, Finland